martes, 18 de septiembre de 2012

Nascut a Barcelona ciutat

En 1967 s’inicia com a autodidacte. Realitza pintures del natural, bodegons, apunts de figures; també retrats del natural, especialment al carbó.. Ja en aquesta època es manifesta una forta tendència en la creació d’obres imaginatives amb components tant abstractes com figuratius.

Cursa estudis oficials en l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics (EAAOA) Antiga Escola Llotja de Barcelona (1966 -69). Cursos de Gravat i Litografia en l'Escola de les Arts del Llibre (EAAOA)  1981-83. Va realitzar classes de dibuix del natural en el Cercle Artístic de Sant Lluc

Ha realitzat més de cent cinquanta exposicions personals i col·lectives. A més de participar en nombroses Mostres, Fires i Biennals d'Art Contemporani Internacional en el nostre país i en l’estranger.

La seva obra està present en diverses galeries, Taller de Picasso, Lleonart,  Manifiesto, Darby Louise Barcelona-Chicago, entre altres i en col·leccions particulars i públiques.

Està considerat a Barcelona com un dels precursors de l'art d'acció (happenings, accions, performances, espectacles efímers) que realitza individualment i col·lectivament des de principis dels anys setanta.

Ha estat pioner en la realització d'Ambients (plàstics – escultòrics, sonors, projeccions. Vitamorfismes I i II, 1975 i 1977. Espai Totèmic, 1982, Gaudiamus). Posteriorment també ha realitzat altres Instal·lacions efímeres.

Des de 1972 (període Abstraccionista) realitza “obres obertes” que li conduiran a diferents síntesis interdisciplinàries: pictoescultures, escultopintures, etc.

Entre 1981 i l’actualitat desenvolupa un procés creatiu amb una concepció d'art interdisciplinar que ell denomina Tras-Sinteista. En els inicis dels vuitanta va coincidir relativament amb el moviment de la transavanguarda. Està considerat com uns dels seus pioner a Catalunya.

En aquesta recerca constant que basteix un període de quaranta quatre anys d’activitat artística, tot i que la pintura, escultura, etc, ha estat predominant en la seva obra, ha cercat expressions paral·leles que abasten des de la poesia, assaig, vídeocreacions, etc, i tota una mena de síntesis en obres multidisciplinars com performances, videopoesia, etc.

És editor de la revista 7 Miralls al Dau 1, 2007- 20011 (cinc números de publicació impresa, i disset publicacions digitals) que defensen una cultura i diàlegs multidisciplinar entre Arts, Ciència, etc, dins de la concepció d’un Nou Renaixement. Recentment  també s’edita JT. D’ARTS, publicació digital dedicada a l’obra i el pensament de l’autor. Les dues publicacions conten amb la col·laboració de Parigi.

jorditraperhojorditraperhojorditr

No hay comentarios:

Publicar un comentario