viernes, 7 de diciembre de 2012

EXPOSICIÓ
EL CANT I EL CRIT DE LA TERRA
Pintures, Dibuixos, Escultopintures i Instal·lació

Sala d’Exposicions Ajuntament de Balaguer
30 novembre al 16 desembre 2012
  
Aquesta exposició és una mostra dels darrers treballs de l’artista Jordi Traperho, El Cant i el Crit de la Terra, que inclou obres del 1995 al 2012.
Les obres més recents són de les Sèries Cases Transparents i Naturaleses Cosmològiques,
totes elles inspirades
en la Naturalesa, però expressades amb un llenguatge imaginatiu on la visió figurativa i abstracte es sintetitza.
         Les obres d’una gran riquesa visual estan plenes d’elements simbòlics, abstractes i geomètrics i d’altres més figuratius com cases, arbres, humans, etc.
L’artista també ha instal·lat un Ambient format per l’obra el Crit de la Terra, pictoescultura tridimensional, que s’estén fins el centre de la sala, dialogant amb El Cant de la Terra, una altra instal·lació, formada per elements i Arbres tridimensionals on volum i color s’integren.
         Les obres expressen tant una visió poètica i esperançadora (El Cant de la Terra), com un aspecte dramàtic i reflexiu sobre la Naturalesa i la nostra relació amb ella ( El Crit de la Terra).
També en aquest mostra s’exposen dues escultopintures de caire primitivista-modern i mitològic, creades amb objectes i materials reciclats, naturals i artificials.
En la inauguració Jordi Traperho va realitzar la performance El Cant i El Crit de la Terra, acció en la que va  combinar moviments i paraules en l'espai de la intala·lació.
L’artista ha desenvolupat la seva obra des de 1967 a l’actualitat i ha realitzat més de 150 exposicions personals i col·lectives a nivell nacional i internacional.









No hay comentarios:

Publicar un comentario